Bredalaan 57

5652 JB Eindhoven

Lifan LF 1200 luxery

 2.599,00

Lease 52,- p. m.

De Lifan LF 1200 is een state of the art elektrische scooter.

Hij is vanaf de basis als elektrische tweewieler ontworpen. De Bosch 1.500 Watt motor verschaft meer dan voldoende power, een ongekende acceleratie en gaat zeer economisch om met energie. Het merk Lifan is wellicht op de Nederlandse markt een minder bekende naam, maar in China een van de grootste. In de fabriek werken ruim 14.000 mensen, en er worden brommers en scooter gemaakt met zowel een benzine- als elektromotor.

 

Standaard word de Lifan E3 geleverd met een 26Ah accu. 

    Reset options
  • Slot
    • 0 €
    Bezorgen/Afhalen
    • 0 €

Wil je graag meer weten over een van onze producten? Neem contact op…

Extra Productopties

Andere suggesties…

Stoer uiterlijk

Het uiterlijk van de Lifan E3 is gestroomlijnd, stoer, en sportief. Het stuur is alleen aan de voorzijde voorzien van een zwarte kap. De rest van het stuur niet afgedekt wat de e-scooter juist een stoer uiterlijk meegeeft. De treeplank is vlak gehouden waardoor je lekker de ruimte hebt voor je voeten, en een tas tussen je benen/voeten kunt vervoeren die te bevestigen is aan het tassenhaak.

 

Bosch motor in het achterwiel

De Lifan E3 is een elektrische scooter welke over een achterwielmotor beschikt. Een achterwielmotor kom je niet vaak tegen bij een elektrische scooter want meestal zit deze op de plek waar de brandstofmotor zou zitten. De motor is van het bekende merk Bosch, welke je ook tegenkomt als krachtbron bij populaire elektrische fietsen. Een ander opmerkelijk detail aan de motor is dat hij ook werkt als rem. Wanneer je remt wordt de accu weer bijgeladen door de kinetische energie die vrijkomt. Lifan noemt dit systeem EBS (braking energy recovery system). Gemiddeld wordt de rijafstand hierdoor met 10% verlengd, en dat is absoluut van toegevoegde waarde. De motor heeft een vermogen van 1500 Watt en een koppel van 115 Newton meter. Doordat hij in het achterwiel is geplaatst, scheelt dat 3,7% aan energie vergeleken met een motor die op een andere plek gesitueerd is. De motor wordt aangestuurd door een zogeheten FOC Vector controller, welke het vermogen goed weet te verdelen zodat het energieverbruik lekker laag blijft. Krachtig is de motor zeker, want zelfs een helling van 12 graden lijkt geen obstakel te vormen voor de elektrische Lifan scooter. Er zijn geen koolborstels in de motor aanwezig waardoor hij borstelloos is.

 

Standaard uitvoering en Luxury uitvoering

Bij de Lifan e-scooter kun je gaan voor de standaard uitvoering, of de Luxury uitvoering. De Lifan Luxury is net wat luxer en heeft een aluminium achter brug, gas schokdempers, en een remschijf op het achterwiel. Bij de normale uitvoering zit er alleen een remschijf op het voorwiel. Voor een kleine meerprijs raden we je de Luxury aan want je krijgt er een paar leuke dingen voor terug.

 Cruise control voor lekker cruisen

Cruise control is iets wat je normaal wel bij de wat luxere auto’s tegenkomt, maar niet snel bij een scooter. Cruise control maakt het mogelijk om een vaste snelheid te kiezen waarbij de scooter blijft rijden zonder gas te geven. Het systeem wordt uitgeschakeld wanneer je de rem inknijpt of de functie handmatig weer uitschakelt. Lekker cruisen dus, met de Lifan scooter!

 

LED verlichting

De Lifan E3 e-scooter is compleet voorzien van LED verlichting. Daarmee ben je goed zichtbaar in het verkeer, en het is bovendien lekker energiezuinig. Ook de levensduur van LED is velen malen langer dan de traditionele gloeilamp. De verlichtingsunits zijn zo ontworpen dat je zelfs vanaf de zijkant goed zichtbaar bent.

 LCD display

De cockpit is voorzien van een LCD beeldscherm waarbij je zelf de achtergrondkleur kunt instellen. Hierbij kun je kiezen uit meerdere kleuren. Het is dus maar net wat je zelf mooi of prettig vind. Het display geeft real-time informatie aan over de accu zodat je een goed beeld hebt van hoeveel kilometer je nog kunt rijden. Natuurlijk mag een digitale snelheidsmeter en een kilometerteller niet ontbreken.

 

Li-ion accu

De accu is van het merk Chillwee, en van het type Lithium, welke zich kenmerkt door zijn korte oplaadtijd en lage gewicht. Een standaard accu opladen duurt dan slechts 6 uur. Met de standaard accu leg je ongeveer een afstand af van 80 kilometer af (bij ECO stand). Het actieradius is wel afhankelijk de rijsnelheid en buitentemperatuur, zoals bij andere elektrische scooters het geval is. Verder is er een Protection Battery Management System (BMS) aanwezig welke de temperatuur van de accucellen bewaakt, en real-time informatie doorgeeft aan het LCD display op het stuur. Net als bij moderne auto’s wordt er bij deze elektrische scooter gebruik gemaakt van een CAN bus. CAN bus is het communicatiesysteem tussen de elektrische componenten onderling. Gebleken is dat dit systeem betrouwbaarder functioneert dan de meeste andere systemen. Over de techniek is dus goed nagedacht.

 

Snelheidsbegrenzer op de 25km / 45km

Je kunt de elektrische Lifan scooter kopen als snorscooter die 25km per uur gaat, en als bromscooter die 45km per uur gaat. Bij de bromscooter moet je een helm dragen, en bij de snorscooter hoeft dat niet. Rechts op het stuur zit een schakelaar welke 3 standen heeft. Met deze schakelaar kun je de maximumsnelheid instellen. Het is dus een soort snelheidsbegrenzer. Rijd je in een zone waar je niet op volle snelheid mag rijden, dan kun je eenvoudig de juist stand kiezen en zo de snelheid limiteren.

 

Tweepersoons e-scooter

De Lifan E3 is een elektrische scooter en biedt voldoende ruimte aan twee personen. Er is een goede greep achterop aanwezig, en de voetsteps zijn uitklapbaar. De voetsteps klappen uit door op het knopje te drukken. Aan de achterzijde is er een dubbele schokbreker aanwezig welke bij de Luxury uitvoering gevuld zijn met gas. Onder het zadel is een kleine bergruimte aanwezig, maar een helm kun je net niet kwijt. Je zou kunnen overwegen om een topkoffer te kopen voor achterop. Bestel je deze bij ons, dan monteren wij het gratis voor je.

Voor meer informatie ga naar :

 www.trade-traffic.com

Uitvoering

,

Kleur

, , ,

Merk

Lifan

Technische gegevens

Motor Bosch Elektromotor, 115 Nm 1500 W
Actieradius 80 km/u bij ECO
Accusoort Lithium Ion
Capaciteit accu 60V – 26 Amp
Gewicht accu 10.5 kg
Voltage accu 60 Volt
Topsnelheid 25 of 45 km
Verbruik op 100 km 1.83 Kw/h
Lengte 168 cm
Breedte 75 cm
Hoogte 109 cm
Gewicht rijklaar 72 kg
Standaard Zij- en middenstandaard
Duosteps Inklapbare duopassagiersteps
Bandenmaat voor: 3.00-10, achter: 100/80-10